Vanliga frågor & svar

– Berätta om er meny?
Vi serverar kalv, kyckling och falafel. Vår kalvkebab är byggd som en klassisk kebab på nötkött, men skillnaden är att den kebaben vi använder oss av har en kötthalt på 96 procent, vilket gör oss unika. Direkt när ni testar kebaben kommer ni känna på den rika köttsmaken att vår kebab sticker ut.
Vår kycklingkebab är byggd på spett med filéer som staplas på varandra och som sedan marineras för att få maximalt med smak.

Grönsakerna som vi använder oss av ger en tydlig fräschör och en härlig syra, som kompletterar de andra råvarorna i kebaben på ett snyggt sätt. Texturen får du från brödet, den diskreta sötman kommer från såserna och fräschören möts du av från grönsakerna.

– Har ni lyx kebab?
Vi vill absolut inte kalla vår kebab för lyxkebab. De flesta av oss har ätit kebab ändå sedan vi var små. Det vi vill förmedla och skapa med vår kebab är en helt ny matupplevelse. Vi vill ta en klassisk rätt som många av oss håller kär och lyfta den till nya höjder och ge dig som kebabälskare en ny smakupplevelse. Genom att förbättra köttet, tänka på detaljerna, noggrant välja ut grönsakerna och komplettera det hela med krämiga och goda såser, så hoppas vi ge dig en kebabupplevelse som du sent kommer glömma.

– Vad är berlinsås?
Det är vår version av kebabsås. Vi fick inspirationen till såsen när vi var i Berlin, därav namnet. Vår Berlinsås gifter sig väldigt bra med vårt kött och våra tillbehör. Den är majonnäsbaserad, smakrik, mild och krämig. Vi rekommenderar den starkt då det är mycket arbete bakom den, och enligt oss är den en grundsten i våra rätter. Den måste testas!

– Vad är Jönköping kebabsås?
Vi har tagit fram en klassisk kebabsås med inspiration från den berömda rosa kebabsåsen i Jönköping. Det är en sås som är anpassad framförallt till vår kalvkebab, då såsen är en aning syrligare än vår berlinsås. En klassisk Jönköpingssås är generellt sötare och något tyngre än vår variant på såsen, då den i Jönköping ofta serveras med tyngre och fetare kött som karré/gyros. I vårt fall så kompletterar den kalvkebaben på snyggt sätt med sin något syrliga ton.

– Vad är speciellt med Holy Kebab?
Så länge vi kan minnas har vi ätit kebab på ett och samma sätt… fram tills nu. På Holy Kebab vill vi ta kebaben till en helt ny nivå. Det är inte bara brödet, köttet (96% kötthalt), de nya såserna och de marinerade grönsakerna som sticker ut. Det är helheten och kombinationen av alla dessa råvaror som ger dig en helt ny smakupplevelse.

– Vad ska man äta?
Signaturrätten och vår personliga favorit är det krispiga brödet. Det är som det låter ett krispigt bröd på utsidan, men på insidan möts du av ett perfekt gräddat och mjukt bröd. Det serveras i en skål och äts ur som en sallad med gaffel. När man sedan ätit tillräckligt mycket så kan man pressa ihop brödet och äta resten med händerna, som en klassisk kebab med bröd. Den mest populära rätten på vår meny är våra kebabtallrikar med pommes.

– Vad är glutenfritt?
Vi har glutenfri kebabrulle. Dock grillas den rullen i samma grill som det vanliga brödet. Våra fritöser har spår av gluten och vi hanterar rostad lök i salladskylen. Med andra ord finns det spår av gluten i köket. Det säkraste om du vill ha ett glutenfritt alternativ är att välja några av våra rätter med ris eller sallad.

– Är såserna laktosfria?
I skrivande stund är alla såser laktosfria. Våra såser är majonnäsbaserade, förutom den veganska. Jönköpingssåsen innehåller majonnäs och laktosfri mjölk. Fråga oss gärna vid beställningen så berättar vi mer om såserna och dess innehåll.

– Vad är kidsens favorit?
Det mest populära är kids box med pommes, eller chicken pops med pommes. Såsen kommer alltid vid sidan och de mest populära såserna bland kidsen är aioli, Jönköpingssås, grilled pepper (mild o söt) och klassisk ketchup.

– Allergener?
Kolla gärna in vår hemsida holykebab.se/allergener

– Har ni stark sås?
Vi har vår berlinsås i stark version eller så lägger vi på chiliflakes/cayennepeppar på någon av de andra såserna om du så önskar.

– Vad är Pinsa?
Pinsa är ett mellanting mellanting mellan pizza och focaccia, kommer i en rektangulär form och är jäst i 72 timmar. Den är frasig och luftig i konsistens och enligt oss fantastisk. I skrivande stund serveras den endast i Stockholm och Visby

– Kan jag boka bord?
Våra restauranger är drop in-restauranger. Trots det är vi vana vid att servera större sällskap

– Får min hund följa med in?
Vi älskar våra fyrbenta vänner men tyvärr får de inte komma in i restaurangen pga allergier. I våra uteserveringar är hundar välkomna 🙂